Het Sagu Festival : Ontdek de Molukse Cultuur en Proef de Smaak van Traditie

Het Sagu festival op 9 mei aanstaande is het zover! De Koepelhal in Tilburg zal bruisen van culturele en culinaire hoogtepunten tijdens Het Sagu Festival. Dit unieke evenement biedt Tilburgers, food lovers, cultuurliefhebbers en Muziekliefhebbers een ongeëvenaarde kans om kennis te maken met de rijke Molukse cultuur. Van traditionele muziekoptredens tot een uitgebreid foodcourt met heerlijke gerechten – het festival belooft een feestelijke mix te worden van traditionele en moderne invloeden, waarbij de Molukse identiteit centraal staat.

Wil je er bij zijn? Koop direct je tickets via de onderstaande link:
https://shop.eventix.io/a3d17d7f-edab-11ee-a9cb-7e126431635e/tickets?shop_code=mnjzn3nq&original_referer=https%3A%2F%2Fl.instagram.com%2F

Muzikale verwennerij

Een van de hoogtepunten van Het Sagu Festival is de betoverende muzikale line-up. Maak je klaar om weggevoerd te worden door de traditionele klanken van bekende namen zoals o.a. Massada, Foco, Rilona, Maurice & Friends en meer. Laat je zintuigen prikkelen door de authentieke melodieën die de essentie van de Molukken weerspiegelen. Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor muziekliefhebbers van alle leeftijden.

Massada plaat cover, Het Sagu festival, Tilburg, Frietkar event catering

Massada

Educatie programma Sagu Festival


Op 9 mei wordt de MENA-expositie gratis bezichtigd aan het begin van het festivalterrein. Daarnaast kunnen festivalbezoekers deelnemen aan de MENA-experience om 14:00, 15:30 en 17:00 uur. In een groep van maximaal 40 mensen worden deelnemers meegenomen op een interactieve rondleiding door Jaïr Pattipeilohy en Lesli Taihuttu, twee van de makers van de expositie. Deze ervaring omvat exclusief video- en audiomateriaal en natuurlijk een bezoek aan de EXPOSITIE MENA. “Tegenwoordig gaat bijna niemand meer naar een museum. Dat is jammer, maar er zijn genoeg ruimtes om te presenteren. Daarom staan we op 9 mei in Tilburg met 12 levensgrote portretten van Molukkers,” aldus Jaïr Pattipeilohy. Hij voegt eraan toe: “We zullen ook nieuw werk tonen. We hopen een paar honderd mensen tijdens de expositie te mogen verwelkomen.”

Maar dat is nog niet alles. MOZA-oprichter zal in een eigen zaal een educatief dagprogramma hosten met educatieve sessies, talkshows, films en spoken word. Ook op 9 mei 2024. Met onder andere Joenoes Polnaija, Djé-rimo, Rio Lekatompessy en Erno Pickee. “Een festival is bedoeld om mensen te ontmoeten en te genieten. Maar dat kan ook door Molukse verhalen een podium te geven,” aldus MOZA-oprichter. Hij vervolgt: “We hopen met dit programma een paar honderd mensen te verwelkomen.”


https://www.moza.nu/events/sagu-festival-2023

Culinaire Ontdekkingsreis

Het uitgebreide foodcourt van Het Sagu Festival is een paradijs voor fijnproevers en liefhebbers van de Molukse keuken. Laat je smaakpapillen verwennen door de heerlijke gerechten en smaken uit de Molukken. Van sate tot papeda, de diverse Molukse keukens zullen je verrassen en betoveren. Vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan de Frietkar.nl voor een smakelijk eerbetoon met een knipoog  aan de Tilburgse Molukse wijken, Noord en West.  Friet met Molukse toppings: Patatje Tartini, Patatje Kornalijnhof, Patatje Azuurweg. 

Sagufestival traditionele dans

Sagu Festival 2023 Theater de Boemel

Beleef Het Sagu Festival

Mis dit culturele en culinaire spektakel niet! Kom gezellig langs en proef de sfeer, geniet van de muziek en ontdek de veelzijdigheid van de Molukse cultuur. Het Sagu Festival belooft een dag vol plezier en inspiratie te worden voor jong en oud. Dus zet het in je agenda en ontmoet ons op 9 mei in de Koepelhal in Tilburg!

Bezoek het unieke Moluks evenement

Het Sagu Festival wacht op jou! Laat je betoveren door de rijke Molukse cultuur, geniet van de smaken uit de Molukken en laat je meevoeren door de traditionele klanken. Kom gezellig langs bij ons op het festival en maak van 9 mei een dag om nooit te vergeten!

Het Sagu Festival, Tilburg festival, evenement, event uitnodiging.

Ontdek. Proef. Beleef. Het Sagu Festival.

Tickets:

Wil je er bij zijn? Koop direct je tickets via de onderstaande link:
https://shop.eventix.io/a3d17d7f-edab-11ee-a9cb-7e126431635e/tickets?shop_code=mnjzn3nq&original_referer=https%3A%2F%2Fl.instagram.com%2F

FrietPraat
FrietPraat
Artikelen: 11